Ordförande har ordet

Sören Nykvist

 

Det är inte mycket som händer i klubben eller i MC världen under den här perioden, de flesta verkar förbereda för vinterdvala. Det har kommit fram indikationer på att våra bröder och systrar i de norra delarna fått snö, medan vi i de södra delarna fortfarande kan ut och ta en runda med hojen, i alla fall i norra Skåne.

Vad som hänt inom klubben är att vi har stängt den nationella facebook sidan och att bara våra medlemmar har tillgång till och kan läsa information på denna, regionssidorna ligger fortfarande öppna så att även icke medlemmar kan vara medlem i dessa. Beslutet är taget av styrelsen för att vi som är medlemmar ska kunna dela på information som bara medlemmar behöver veta.

Medlemsantalet är i skrivande stund,  230 st medlemmar varav  16 st i norr, 48 i öst, 71 i väst och 95 i syd, detta betyder att vi gjort en ökning under 2020 vilket är positivt. Vi får hoppas att denna trend håller i sig även över 2021.

Vi hörs framåt och var rädda om er!

Sören

 

Sören Nykvist

 

Jag vill så här med mitt första inlägg passa på att tacka Charlotte Andersen för sitt fantastiska engagemang och driv i Klubben, så är det dags för mig att försöka fylla hennes skor, som hon själv sa “Mina fötter är inte så stora”. Det är väl i och för sig sant, men med mångårigt arbete och erfarenhet kommer det ändå att bli en utmaning. Jag tror och hoppas att vi kommer att fortsätta i samma anda och med hjälp av övriga i styrelsen kommer vi att lyckas med att fortsätta att driva klubben framåt.

Jag vill också passa på att tacka medlemmar i VICS för förtroendet att få vara med i styrelsen, och styrelsen för förtroendet att vara President för VICS.

Vem är då jag? Heter Sören Nykvist bor i nordöstra Skåne mitt i Göinge skogarna, och har varit medlem i klubben sedan 2014, då jag också tog mitt hoj kort, (missade 5 års jubileet med några månader). Har enbart ägt Victory och Indian motorcyklar, min första hoj är en Victory Vegas Ness -04, som jag fortfarande är stolt ägare av. Dock är det så att den mesta tiden, under körbara månader är det en Indian Roadmaster från 2017 som tar mig fram på vägarna. Har däremellan också haft en Victory Cross Country från 2015. Erfarenheter från ideella föreningar kommer ur idrottsrörelsen där jag suttit med i olika styrelser, i olika poster.

2020 har varit ett lite av ett oår, inga större träffar, men det har genomförts ett antal mindre träffar och körningar med klubben. Vi får hoppas på att det kommer igång igen under nästa säsong. Information om kommande år kommer att presenteras i kalendern här på hemsidan och också som ett aktivitetsblad som skickas ut i samband med de nya medlemskorten för 2021.

Vill också passa på att slå ett slag för de träffar som anordnas nu i höst av Syd och Väst, Bowling och lite samkväm, dessa tillfälle är alltid trevliga och ger oss möjlighet att träffas för att tjata lite om hojar och annat, vilket är lika viktigt för klubben som MC körning. Det är vid dessa tillfälle som vi får möjlighet att lära känna varandra, det finns ytterligare information om dessa engagemang att ta del av.

Kom ihåg alla tillställningar är för alla medlemmar i klubben, det är inte bara riktat till regionen, det är regionerna som anordnar vilket gör att platserna ligger i närområdet för regionen, men känner någon från övriga regioner att de vill komma och spela bowling och träffas finns det mer information, kontakta regionansvariga, det går att hitta dessa här på hemsidan under kontakt.

Jag vill också tacka för gångna säsongen från oss alla i styrelsen, med förhoppning om att det fortfarande finns någon eller några dagar kvar att köra hoj på denna säsong!

Kör förståndigt, håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena! så ses vi på vägarna!

Sören

 

 

Charlotte Andersen

 

I helgen hölls årsmötet, ett mycket trevlig och välbesökt sådant. Jag lämnar som ordförande med varmt hjärta över till nästa man och önskar den nya styrelsen all lycka till framöver. Jag tackar allra ödmjukast och för hedersmedlemskapet, som jag är enormt stolt och tacksam över, det värmde långt in i hjärtat och tack för blommorna 😉

Tack för alla år i styrelsen för Victory & Indian Club Sweden, en ära. Tack för all kunskap, alla erfarenheter, all glädje och framförallt tack för att jag fått lära känna så många underbara likasinnade bikers.

Att avgå som ordförande/styrelsemedlem har inte varit något lätt beslut men ibland kommer man till en punkt där man känner att förnyelse behövs, både för egen del men också för klubbens del. Min förhoppning är att nytt blod i styrelsen ger både energi och inspiration till nya stordåd och jag får lite mer fritid.

Den kunskap och erfarenhet som jag fått med mig värdesätter jag djupt men mest av allt värdesätter jag att det finns så många genuint trevliga medlemmar i vår fantastiska klubb… jag kan inte skriva detta utan att en liten tår kryper fram i ögonvrån och hjärtat slår lite extra. Ni… klubben betyder så väldigt mycket för mig och jag är inte så duktig på att formulera mina känslor så det får räcka med I LOVE YOU!

Jag vill självklart passa på att tacka alla som ingått i styrelsen under åren, alla medlemmar och alla som alltid har stöttat oss. För alla underbara och tuffa stunder vi har delat och för allt vi har lyckats åstadkomma tillsammans. Tack för allt, litet och stort som vi har delat under åren.

Jag vill också rikta ett stort personligt tack till Niklas Frisk, Michael Pålsson och Stephan Nordström på Polaris samt Bosse och Lena på Claessons motor för all hjälp och alla råd jag har fått under åren, från det att vi startade upp klubben och under alla år som ni har hjälpt oss att utvecklas. Ni har varit ett fantastiskt bollplank och utan er erfarenhet och guidning hade resans gång inte varit lika lätt och absolut inte lik rolig. Tack för all er kloka input! Jag vill även tacka alla andra återförsäljare för ett gott samarbete under åren.

Jag har naturligtvis inga som helst planer på att lämna klubben, jag kommer alltid vara en mycket stolt hedersmedlem i Victory & Indian Club Sweden.

PS. Jag kommer även fortsättningsvis hjälpa till om och när det behövs… jag är bara ett telefonsamtal bort 😉

 

 

 

Charlotte Andersen

 

Vänner!

Det var väldigt länge sedan jag skrev någonting här, men nu så!

Efter en fantastisk vår och sommar närmar sig hösten och vintern med stormsteg. En del tycker det är en härlig tid för avkoppling och mys (i garaget så klart och många drömmar som ska förverkligas under vintern. En del lider sig genom hösten och vintern för att få komma ut på vägarna och köra hoj igen. Som bekant så är årstider och väder inget vi kan påverka så “Go with the flow”

Det har varit en säsong med många aktiviteter och många deltagare men störst av allt var självklart att klubben firar 10 års jubileum. Tänk att vi varit med så länge… redan ;))
Styrelsen (genom tiderna), alla medlemmar, alla förstående nära och kära, alla supporter och sponsorer… tack för 10 fantastiska år,  hoppas att det blir många fler. Alla har på sitt sätt bidragit till att vi har en fantastisk klubb och utan allt det arbete som så många har bidragit med hade det inte fungerat. Så tack för att ni ger livet en verklig guldkant. Love You!
Se 10 års jubileumsfilmen från festen i Västervik här.

Dessutom var Hojrock det, för klubben, mest välbesökta under alla år som vi har haft egen camp där (över 85 pers). I år samarbetade vi och delade vi camp med IMRG Southwest – ett mycket lyckat och uppskattat samarbete som vi hoppas fortsätter. Blir längtan till nästa Hojrock för svår så kan filmen från årets hojrock kanske ge lite tröst.

Region Väst genomförde bl.a. sin traditionella Danmarkstur, som även den, hade många deltagare. I Syd tog Ethel Ohlsson och Diana Andersson över stafettpinnen från Helene Karlsson och Raine Maaninka och ordnade  Skånetouren i samband med Bike Meet på Hanksville. Helene och Raine hade året innan ordnat en fantastisk Ölandstur. Vi hoppas att någon tar över stafettpinnen och skänker oss andra en härlig tur nästa sommar.

Nytt för i år är även samarbetet med BRY – Vi hoppas att många av medlemmarna engagerar sig. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer om vad de står för.

 

 

 

Charlotte Andersen

 


God jul & Gott nytt år! 

 

Vilket år! Tiden rullar på väldigt fort och snart har det gått ett år igen. Med den farten är det lite av en overklighetskänsla att det 2019 redan är dags att fira vårt 10 års jubileum.

10 ÅR!!! sedan vi satt i Bromölla och planerade och förverkligade drömmen om att starta klubben, hur galet är inte det? Det har varit en fantastisk resa! Så många underbara hojåkare vi alla lärt känna under åren, vänskaper som är ovärderliga och upplevelser som berikar livet mer än man kan hitta ord för att beskriva.

Året som gick har varit spännande och det var en fantastisk hojsäsong. Vädergudarna stod vår sida. Det fina vädret bidrog till att många av oss fick många njutbara mil på hojen och härlig stämning på körningarna och träffarna. Allt blir lättare när solen skiner!

Som klubb tog vi på årsmötet steget till att bli en Victory & Indian klubb, en av de första i Europa. På den första Victory & Indian träffen som hölls i Österrike i somras, fick vi mycket positiv respons för att klubben utvecklas i den riktningen, något som flera klubbar börjat fundera på. Så här lite i backspegeln kan man bara konstatera att vi valt helt rätt väg med tanke på att vi fått flera nya medlemmar. Varmt välkomna!

 

Nu ser vi fram emot en ny hojsäsong, full av träffar, körningar och en massa kul tillsammans.

Glädjande nog har IMRG Southwest startat upp i söder och utgår från Motorsport i Landskrona. Vi i syd ser fram emot ett givande samarbete. I Region väst finns redan samarbete med IMRG West Gothia. Kalendern är uppdaterad, det kommer mer information framöver när tider och detaljer är spikade. Troligen tillkommer det fler aktiviteter under vår och sommar.

 

Närmast i tiden väntar nu MC mässan i Solna. Vi har tyvärr ingen klubbmonter i år men för alla er som ska dit kommer vi att ha en gemensam middag på lördagskvällen. Anmäl er till middagen till urbanknutsson55@gmail.com

 

Jag och resten av styrelsen vill passa på att tacka alla för året som gick. Speciellt vill vi tacka alla som på olika sätt hjälper till i klubben, utan er hade det inte fungerat.

Vi ser fram emot säsongen 2019 och hoppas att alla får en skön och avslappnande julledighet med nära och kära.

 

Med önskan om en GOD jul  & GOTT NYTT ÅR och att vi alla snart ses igen!

 

 

 

 

 

Charlotte Andersen

 

Tack alla för ett absolut fantastiskt HojRock!

Alltid lika roligt. I år hade vi större Party/samlingstält än tidigare tack vare en av våra nya medlemmar i klubben. Minglet på fredagen var mycket välbesökt och vi bjöd även in våra grannar IMRG. Det blev en härlig tillställning där många nya trevliga bekantskaper gjordes.

På lördagen kördes traditionsenligt en mega MC kortege genom Västervik. På eftermiddagen höll vi det genom tiderna, mest välbesökta årsmöte klubben någonsin haft. Vi blev 49 medlemmar som närvarade vid mötet. Ett möte, där klubben valde om sittande styrelse och vi tackar alla för förnyat förtroende. Vi tolkar det som att ni tycker att vi gör ett ganska bra jobb ;). Med överväldigande majoritet, valde årsmötet att gå framtiden till mötes tillsammans med vårt systermärke Indian
Smakar på det och gillar det!  “Victory & Indian Club Sweden

Vi kommer naturligtvis att var och en behålla våra märken/logo, Victory har sin och Indian sin, dessutom kommer vi ha en gemensam logga som kommer användas i klubbens officiella ärenden.

Vill passa på att tacka Mats “Sheriffen” Jönsson och alla från Region Syd som hjälpte till med att göra HojRock till en Succé  samt tacka Emma Hellqvist Magnoff för ännu en underbar summering i form av en fantastisk “dokumentär” film som snart kommer upp på hemsidan (för er som har Facebook så ligger den redan där).

 

Direkt efter HojRock var vi ett litet gäng som åkte ner till Laubegg, Österrike för att delta i First European Victory & Indian Meet. En fantastisk upplevelse och en makalöst välarrangerad tillställning! Att träffa så många likasinnade från hela Europa var en fantastisk upplevelse, man förstår kanske inte språket alltid men alla förstår andemeningen. Ett fullständigt frosseri i allt som har med Victory & Indian att göra. Vi lärde mycket av resan och vi fick träffa kändisar som Grisu Grizzly, som kört jorden runt ett antal gånger med sin Victory CC samt de två vinnarna i hans kvinnliga race team med Anita Fasta och Anita Müller “around the world” Både Jörgen Johansson och jag blev nog lite “Starstruck” av det men Jörgen kan ju alltid skylla på att han var förkyld ;))
Günther Draxler som varit den drivande kraften för att åstadkomma denna Europeiska träff, meddelade att målet är att träffen ska återkomma vart annat år och nästa träff kommer hållas i Frankrike 2020. Hoppas verkligen att många av er passar på att delta då.

 

Ett mega stort tack till alla klubbkamrater som gjorde det möjligt för mig att delta i träffen i Österrike. På grund av att jag väntar på operation i ena axeln kunde jag inte köra själv utan jag fick möjlighet åka (vara spätta). En erfarenhet som gör att jag i all framtid kommer hedra alla som åker som passagerare. Härligt att man kan titta på allt fint runt omkring, mindre härligt att sitta så statiskt. Lite överrumplad över hur ansträngande det var för baken ;))

 

Det låter kanske inte klokt med för styrelsens del börjar nu arbetet med att planera inför nästa års aktiviteter. Vi kommer lägga ner mycket arbete på att få till ett riktigt bra 10 års jubileumsfirande. Har ni idéer och förslag som kan bidra eller hjälpa oss är ni välkomna att höra av er till styrelsen.

 

Med detta sagt önskar jag er alla en fortsatt underbar sommar med många fina mil i sadeln

// Charlotte Andersen

 

 

Charlotte Andersen

 

Hej

Plötsligt händer det! Man ha gått hela vintern och väntat och väntat, så plötsligt säger det “tjof” så är säsongen äntligen igång. Har fått rapporter från nästan hela landet att de flesta har hunnit komma ut på premiärtur. Känns nästan galet overkligt att tiden går så fort.

Jag vill på styrelsen och mina vägnar hälsa alla nya medlemmar hjärtligt välkommen i klubben. Hoppas att ni kommer trivas och ha mycket nöje av att vara del av en fantastisk klubb med så många entusiastiska medlemmar.

På programmet framöver står först vårturer i region Väst och Syd. Jag hoppas också att några av er har känt er manade att delta i Viking Ride, en fantastisk upplevelse. HojRock 2018 där även vårt årsmötet hålls, ligger ju numera i juni och vi i Styrelsen hoppas att det kommer många medlemmar på mötet, speciellt eftersom vi har några viktiga propositioner att besluta om. Ju fler som är med att tycka till ju bättre klubb.

Önskar er alla en fantastisk Hojsäsong 2018 – vi ses

 

PS vill passa på att tacka alla som hörsammade vår förfrågan om bidrag till “Månadens Bild” Fick in några riktigt fina bilder 😉

// Charlotte Andersen

 

 

 

Charlotte Andersen

 

Halloj alla Bikers!

MC Mässan är över för denna gången, snart är det dags för MC Fest på Claessons Motor i Bromölla och i skrivande stund, dvs 11 februari kl 10.40 står termometern här i Malmö på +2 grader. Ljuset har börjat återvända och nu känns det inte långt kvar tills MC säsongen dart igång igen. Vi i styrelsen har försökt få ihop ett bra program med aktiviteter och vi hoppas att vi blir många deltagare på allihop. Kan man inte delta i alla evenemang så finns det förhoppningsvis någon av aktiviteterna som passar in.

Planeringen för HojRock och årsmötet är också i full gång.

PS: Deltagarna som ska till First European Victory & Indian Träffen i Österrike ska ha en planeringsträff nästa helg. Vi har fått förfrågningar om samkörning med deltagare från både Norge och Finland samt från IMRG – Stockholm. Mycket spännande 😉 men framförallt kul att samarbeta över gränserna.

// Charlotte Andersen

 

 

Charlotte Andersen

God Jul & Gott Nytt År

 

”Nu är det jul igen” Vilket ju också innebär att det nästan är dags att inleda ett nytt MC år. Otroligt vad tiden går fort! Så, innan alla kurar ihop sig i stugorna och hänger sig åt god mat, umgänge med nära och kära och paket från tomten, vill jag passa på att tacka alla hjärtinnerligt, för säsongen som gått.

Året som gått har varit otroligt inspirerande och kul. Jag är nästan mållös över hur styrelsen har stått fullständigt enade och alla har jobbat häcken av sig på alla fronter för att klubben ska bli så bra så möjlig – en nästan drömlik känsla. Det hade naturligtvis inte varit möjligt utan all den hjälp vi får av de som hjälper oss med administrativa arbetsuppgifter, teknisk support, återförsäljare, sponsorer och Polaris. Ni är alla Bäst!

Det är också helt underbart att det varit så stor uppslutning på våra körningar och evenemang, speciellt med tanke på att vädergudarna inte varit så positivt inställda till oss och kanske tyckt, att vi inte ska vara ute och ranta runt så mycket. Trots detta har vi kunnat genomföra alla våra evenemang. Vi har haft fantastiskt kul och en del av oss har verkligen fått träna på att köra i regn. ”Efter regn kommer sol” ”huden är vattentät” ”Kläder efter väder” etc etc etc…

Någon sa en gång att det är oftast de resor och turer med dåligt väder som man kommer ihåg bäst och det ligger onekligen något i det, men jag vill ändå påstå att det framförallt är alla fantastiska upplevelser, körningar och härliga skratt som gör att man ständigt längtar till nästa hojtur eller hojträff.

Under hösten har vi jobbat hårt för att få klart ett program för kommande säsong, uppdatera hemsida, medlemsregister, bokföring och att skapa rutiner för hur vi ska arbeta. Mycket är gjort men långt ifrån klart.

”Kalendern” är uppdaterad, så ”Save The Date” till de evenemang ni är intresserade av.  Ev. tillkommer någon mer aktivitet. En lite mer detaljerad info om varje evenemang kommer att läggas in i kalendern efterhand.

Nu närmast är det MC Mässan i Göteborg, hoppas att vi ses där.

// Charlotte Andersen

 

 

 

Charlotte Andersen

 

Hej alla Bikers

Hoppas att allt är bra med er och att ni hunnit köra mycket hoj och varit på en massa event denna sommar. Vi är nog många som verkligen inte vill att det ska vara så men MC säsongen närma sig slutet för det här året. Fast vi alla vet ju också att det finns en del som kör så länge det inte är snö och lite till.

Lite uppdatering av vad som händer just nu: Vi jobbar stenhårt men många administrativa grejer just nu!

HEMSIDAN – har uppdaterats med några nya efterfrågade funktioner.

 

  • Videogalleri – leder både till våra egna filmer via Dropbox samt Youtube klipp
  • Länkar till Facebook finns både på startsidan (Riks) och under fliken “Väggen” finns länkar till Facebook Regionssidor.
  • På startsidan ser man nu senaste 5 frågorna och svaren från forumet
  • Månadens bild ligger på startsidan
  • Karta med Regionsindelning ligger under fliken “Om VCS”

 

Medlemsregistret är nu uppdaterat. Stina Knutsson, som efter årsmötet tog över administrationen av registret, har lagt ner ett enormt stort arbete och otaliga antal arbetstimmar för att uppdatera det.

MEDLEMSREGISTER – Vid uppdateringen den 5 September var vi:

 

  • Medlemmar = 158 st (Norr = 13 / Väst = 45 / Öst =33 / Syd = 67)
  • Det fanns 34 medlemmar som var registrerade som inte betalt medlemsavgift = Bortplockade
  • 32 medlemmar hade betalat medlemsavgift men som inte fanns med på medlemslistorna = Stina har registrerat in dem i systemet.
  • Några medlemmar saknar mailadresser (behövs för kontakt om inte Stina ska sitta och skicka vanliga brev)
  • En del saknade inloggningsuppgifter = Stina skickar det till de som behöver.

Det är klart att det blivit en del frågor kring detta och har ni fler frågor eller om vi missat något går det bra att kontakta Stina på mobil 0702436934 eller stina__knutsson@hotmail.com

Vi fortsätter arbetet med hemsidan, aktiviteter 2018 och framtidsvisionen Victory & Indian

Vi hörs
//Charlotte

 

Charlotte Andersen

Hoppas att alla, trots det något lynniga sommarvädret, har kunnat njuta av många hojturer och allsköns hojträffar.

Nu går vi strax in i augusti månad som brukar vara lite stabilare i vädret. Så håll tummarna för det. Om inte annat, så heter det ju heter ju att man ska tänka positivt, kanske träningen i att köra i regn, ibland är lite nyttig för oss alla. Ser på Facebook att några av er har gjort riktiga långresor i ur och skur – starkt jobbat!

Om knappt två veckor har styrelsen sitt andra styrelsemöte, det går av stapeln på lördagen i Bromölla i samband med Claessons Victorykörning. Det står mer om det på “Väggen” under nyheter. Vi hoppas att vi blir riktigt många både till körningen och lördag-kvällens umgänge.

 

Uppdatering ang vad styrelsen arbetar med just nu:

Administrativa rutiner – Alla har försökt sätta sig in i de olika administrativa rutinerna som ligger på var och ens bord och titta över hur arbetet kan förenklas och bli tydligt.

Hemsidan – Vi arbetar för fullt med att ta fram en lista på vilka förändringar som ska göras tex datumsortering på forumet, galleri för bilder och filmer, rubriksättning i forumet osv. En del förändringar kan vi göra själv men en del måste göras via Redema.

Regionerna – Regionansvariga håller på att rita om regionskartan. Förhoppningen finns förslag färdigt till styrelsemötet och att den kan spikas då.

Aktiviteter – Det är fullt ös när det gäller att sy ihop resterande av årets aktiviteter samtidigt som planering för nästa års aktiviteter är så smått igång.

 

Sist men inte minst – är det någon av er som har härliga hojbilder som ni kan tänka er att ha med i klubbens almanacka, så skicka dem till mig på charlotte.andersen@vics.se (storleken på bilderna ska vara minst 2-3 MB för att bli bra i tryck).

 

Jag vill börja med att tacka för förtroendet att bli vald till ordförande. Det ska bli både spännande och roligt att ta upp det aktiva arbetet i klubben igen, jag är ju så att säga ett “återbruk” men jag hoppas att jag kan tillföra något nytt till klubben i alla fall.

Många av er känner mig redan, för er som inte gör det, här kommer en kort bakgrundshistorik.

2009 var jag med, som en av sju grundare till klubben. Under åren i styrelsen agerade jag ledamot, vice ordförande och sekreterare. Jag bor i Malmö och kör en mycket tjusig röd Magnum 2015

Den nya styrelsen hade sitt första styrelsemöte i söndags (2/7) Det var ett konstituerande möte. Protokollet finns att läsa på “Väggen”

Det var ett mycket positivt möte där alla hade samlat mängder med energi, inspiration och en gedigen vilja att försöka göra kommande år till det bästa någonsin. Ett år där vi fokuserar på framtiden, kommunikation, aktiviteter och framförallt hitta “Hoj-feeling” när vi träffas, kör hoj och viktigast av allt, ha kul och trevligt tillsammans.

Jag har som ambition att fortlöpande skriva uppdateringar här under rubriken “ordförande har ordet” bl.a. om hur vi i styrelsen arbetar, vad som är aktuellt, hur långt vi kommit. Lufta funderingar och tankar så att vi får lite “feedback” och gemensamt göra klubben till det vi vill att den ska bli.

Vi i den nya styrelsen vill också tacka de avgående styrelsemedlemmar för allt arbete de lagt på klubben. Utan dessa ideella insatser kan ingen klubb fungera.

Sist men inte minst vill jag passa på att önska alla en underbart härlig sommar med många soliga mil på hojen.

Ride safe
// Charlotte Andersen