Privat: ForumStyrelsen
Modde asked 7 år ago

Hej Styrelsen
Såg i föregående protokoll (punkt 5) att man funderade på om man kan använda excel eller liknande för bokföring i klubben.
Det är inte tillåtet at använda program som excel för bokföring enligt bokföringslagen. Det måste vara ett bokföringsprogram som Speedledger eller manuellt i en bok.
I punkt 8 samma protokoll så var det om man kan samköra medlemsregister, shop och bokföring. Medlemsregister finns redan i Speedledger kopplat till bokföringen och man kan fakturera shopen genom Speedledger med auto kontering i från banken som är kopplat till Speedledger. Klubben har haft Speedledger i tre år och fungerat utmärkt.
Det är ett mycket lättanvänt system där vi har bokföringen, budgeten och redovisningen på ett strukturerat sätt.
Vet inte vad styrelsen har för orsak eller problem som man vill lösa men det är ett mycket bra bokföringssystem som klubben har haft i tre år och vi bör nog fundera mycket innan man byter ut Speedledger.
 
Modde

Charlotte Andersen Personal replied 7 år ago

Nuvarande kassör instämmer med att vi fortsätter med speedledger.

1 Answers
Emma Hellqvist Personal answered 7 år ago

Hej Modde! 
Tack för info, alltid bättre när saker och ting görs rätt och riktigt.
Som svar på din undran så ansåg styrelsen att det var mest lämpligt att använda sig av ett bokföringssystem som kassören (jag) behärskade. Således beslutades det att kassören skulle se över den nuvarande bokföringen och vilka alternativ som fanns (där det framkom att excel inte var ett alternativ). Som jag skrev till dig i ett mail tidigare anser jag att Speedledger är ett bra och lätthanterligt program och därför beslutade styrelsen, som Charlotte skriver, att klubben fortsätter med Speedledger.
Hoppas du fick svar på dina funderingar!
Mvh Emma Hellqvist Magnoff